Uborka (konzerv) Kecskeméti keseredés mentes 2g

T06469
A Kecskeméti keseredés mentes uborka jellemzői: A Kecskeméti keseredésmentes uborka jól bevált, bőtermő fajta, sok apró termést hoz. Ne hagyjuk túlnőni az uborkákat. Kiváló minőségű konzervuborka. Korai, gyors éréslefolyású, fő-és másodvetésre is alkalmas. Genetikailag keseredésmentes, tiszta nővirágú.  Milyen módon termeszthető? Támrendsze... Részletes leírás
4,04 RON (nettó: 3,18 RON)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A Kecskeméti keseredés mentes uborka jellemzői:

A Kecskeméti keseredésmentes uborka jól bevált, bőtermő fajta, sok apró termést hoz. Ne hagyjuk túlnőni az uborkákat. Kiváló minőségű konzervuborka. Korai, gyors éréslefolyású, fő-és másodvetésre is alkalmas. Genetikailag keseredésmentes, tiszta nővirágú. 

Milyen módon termeszthető?

Támrendszeren is bevált, nagy ellenálló képességű fajta.

Termése:

Középkorai, bőtermő. Szemölcsös, szép, szabályos alakú, görbülésre nem hajlamos. 

A termés felhasználása:

Fogyasztható nyersen, ha zsengén leszedjük, egy erős szivaccsal víz alatt megdörzsöljük, akkor nem kell hámozni. Ezeket a fajtákat elsősorban savanyításra nemesítették, viszont az íze nyersen jobb, mint a kígyóuborkáknak.

Rezisztencia:

Mézgás varasodásra ellenálló, uborka-mozaikvírusra és lisztharmatra toleráns.

Kecskeméti keseredés mentes termesztéstechnológiája:

Vetés:

Palántának április végén, májusi kiültetéssel. Helyére májusban, a fagyveszély elmúltával vethetjük. Fészekbe vessük (2-3 mag/fészek).

Vetési mélység:

A vetés mélység kb. 3 cm legyen.

Térállás:

A  fészkek távolsága a soron belül 25-30 cm, sortáv: 80-100 cm. Helyre vetésnél 120 cm x 20 cm.

Vetéskor válasszunk napos, szélvédett helyet, mert meleg igényes növény. 12-13 C alatti éjszakai talajhőmérséklet már gyökérkárosodáshoz vezethet.

Betakarítás: 

Augusztustól szedhető.

A Kecskeméti keseredés mentes uborka igényei:

Talajigény:

Talaja legyen szerves anyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, semleges pH-jú. A komposztban gazdag talaj elégíti ki legjobban igényeit. Használhatunk érett istállótrágyát is a talaj szerves anyaggal történő dúsításához. A szerves trágyázást azonban ősszel kell megejteni! Meghálálja, ha talaja mulcsozva van, hiszen ezzel gátat szabunk a betegségek terjedésének, amelyek kórokozói a csupasz talajjal érintkező leveleken keresztül fertőznek. Csökkentjük a gyomosodás veszélyét is.

Vízigény:

Az uborka víz és páraigényes. Termésérése folyamán sok vízre van szüksége. Öntözését kis vízadagokban többször végezzük, vagy alkalmazzunk csepegtető öntözést.

A Kecskeméti keseredés mentes uborka jótékony hatásai:

Beltartalmi értékei:

Az uborka lédús és sok ásványi anyagot (főként káliumot, foszfort, nátriumot, magnéziumot és vasat) és vitamint tartalmaz (a B-csoport összes vitaminját, C-vitamint, némi A-elővitamint és E-vitamint). Rostjai könnyebben emészthetők, ha fogyasztás előtt kissé lesózzuk, vagy egyszerűen alaposan megrágjuk.

Gyógyászati hatásai:

Az éhgyomorra fogyasztott uborkalének tisztító és étvágyjavító hatása van. A bőrgyógyászatban puhításra használják (maszk vagy lemosó formájában), így segít a pirosodás, a viszketés és a hámlás gyógyulásában. Táplálkozási értékét azzal növeli, hogy kedvező hatású a gyomor működésére, nagy káliumtartalma vízhajtó hatású.

 

Súly: 0.004 kg
Szélesség: 140 mm
Magasság: 80 mm
Hossz: 1 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.