Tuberculi de semănat cartofi "Marabel" 5 kg

T13228
Cartofi timpurii, cu randament ridicat și de înaltă calitate. Marabel este un fel de cartofi de consum timpuriu cu randament ridicat, cu o calitate excelentă. Datorită gropilor de muguri superficiale, tuberculii netede și strălucitori sunt frumoși, bine lavabili, astfel încât se potrivesc perfect nevoilor ambalatorilor. Sol Marabelul este exigen... Specificație detaliată
Livrare
block
Produsul pe moment nu este disponibil. Probabil că va fi disponibil mai târziu.

Cartofi timpurii, cu randament ridicat și de înaltă calitate.


Marabel este un fel de cartofi de consum timpuriu cu randament ridicat, cu o calitate excelentă. Datorită gropilor de muguri superficiale, tuberculii netede și strălucitori sunt frumoși, bine lavabili, astfel încât se potrivesc perfect nevoilor ambalatorilor.


Sol


Marabelul este exigent la sol . Pe solurile ușoare, trebuie să aveți grijă să tratați solurile predispozante, pentru a evita depozitarea a amidonului și formarea dopurilor (virus mozaic).


Semănat


Marabel este un sol cu tendință medie de germinare. Dacă mugurii germinanți nu apar cu 3 săptămâni înainte de plantare, tuberculii trebuie stimulați prin tratament termic la 20 C timp de 2-4 zile pentru a accelera procesul de germinare și apoi depozitați într-un loc uscat și ventilat, rece. Pentru o pregătire optimă, răsadurile produc germeni stabili cu o lungime de 1-2 mm, astfel încât plantarea poate avea loc mai devreme. Se recomandă plantarea tuberculilor nestimulate în sol cu ​​o temperatură de cel puțin 8 ° C. Marabelul are o rată mare de legare a tuberculilor, numărul recomandat de plante la un hectar al soiului:


Scop: cartofi de masă (tuberculi mari): 40000 tuberculi / ha 32-34cm distanță de tulpini și 75 cm distanță pe rând


cartofi de masă (40-60mm): 43000 tuberculi / ha 30-32cm distanță de tulpini și 75 cm distanță pe rând


Marabelul este o rasă relativ compactă. Formează un cuib de tuberculi lângă tulpină, de aceea este recomandată adâncimea normală de plantare. Atenție la plantarea precisă în centru!


Aprovizionare cu nutrienți


Datorită formării rapide a frunzelor și a creșterii timpurii a tuberculilor, Marabel trebuie să fie tratat  timpuriu cu nutrienți. Conținutul de nutrienți exact al solului trebuie luat în considerare pentru a determina cantitatea exactă de fertilizare (testul solului) Fertilizarea N armonică se bazează pe o cantitate de bază de 120 kg N / ha (inclusiv Nmin), care satisface capacitatea ridicată de legare a N a Marabelului. În unele locuri, este necesar să folosiți îngrășăminte care conțin N pentru a stimula creșterea frunzelor, dar înainte de tubulare. Se pot adăuga un plus de +20 kg N / ha pentru a asigura un randament ridicat (45 t / ha). În fermele de animale (gunoi de grajd pe termen lung și nămol disponibil) sau în cazul gunoiului de grajd verde, cantitatea totală de 80-100 kg N (inclusiv solul Nmin) ar trebui redusă în consecință. În producția de culturi, furnizarea de nutrienți adecvată (cantitatea totală necesară 60-80 kg inclusiv Nmin) asigură un randament ridicat. Datorită conținutului echilibrat de amidon, fertilizarea K nu trebuie supraexploatată, în plus față de suplimentarea K, suplimentarea P și Mg este necesară. Adăugarea de K și Mg este preferabilă sub formă de K-sulfat pe solurile ușoare din primăvară (de exemplu, Patentkali30 + 10). îngrășământul  organic trebuie inclus în rata de aplicare.AP crește legarea și tuberculii. Trebuie aplicat într-o formă solubilă (Triplu, Suprafosfat, fosfat de di-amoniu) pentru cartofi. Pe solurile cu un aport redus de nutrienți, acesta poate fi suplimentat și cu sare amară de Mg la 10-20 kg / ha cu prima și a treia pulverizare de Phytophthora într-o singură trecere.  Utilizarea îngrășămintelor organice în cultivarea cartofului este fundamental problematică. Cantitățile și suplimentarea de nutrienți sunt adesea subestimate sau nu primesc atenție necesară. Prin urmare, suplimentarea nutrițională și fertilizarea organică sunt foarte importante, trebuie  planificate și echilibrate cu atenție, altfel pot fi sigure probleme de calitate! Aprovizionarea cu nutrienți bine ajustată este favorabilă pentru maturarea timpurie, îmbunătățește curățenia (maturitatea pielii) și își crește valoarea de piață și calitatea bună.


Protecția plantelor


Tratarea împotriva Rhizoctoniei este recomandată pentru calitate, agenții de tratare lichid sunt preferați. Infecțiile cu frunze și tuberculi trebuie prevenite în programul de pulverizare de rutină. Prima pulverizare ar trebui să înceapă la scurt timp după ce rândurile s-au închis sau conform previziunilor Phytophthora. La selectarea agenților, trebuie făcută o distincție între agenții de contact, cu acțiune în profunzime (local sistemică) și absorbabili (sistemici). Trebuie să aveți grijă să schimbați agenții pentru a evita rezistența plantelor. Agenții de absorbție (sistemici) se recomandă o singură dată sau de două ori în timpul cultivării cartofului comestibil în perioada suprafeței foliare maxime. Pulverizarea finală combinată cu un agent de distrugere a sporilor este o metodă dovedită. Dacă solul este uscat pe soluri ușoare în momentul formării timpurii a soiului Marabel (când primul frunziș se îngroașă), udarea este foarte importantă pentru a evita crustele. De asemenea, pe solurile predispozante la cruste, după udare timpurie sau germinare (folosind umiditatea solului de iarnă), este necesară fertilizarea cu N când se plantează cu amoniac acid sulfuric. Evitați aplicarea îngrășămintelor organice pe astfel de soluri!


Recoltare


Opțiunile de tunderea frunzișului pot fi luate în considerare pentru a facilita recoltarea și calitatea. La Marabelul nu trebuie tuns frunzișul prea devreme, întrucât amidonul este încorporat mai târziu în creștere și atinge mai mult de 11% (poate merita măsurarea conținutului de amidon înainte de decapitare). Datorită înclinației scăzute pentru punctele negre, condițiile de cules trebuie să fie optime. Aceasta înseamnă că temperatura solului trebuie să depășească 12 C sau numai după-amiază. Setarea corectă „blândă” a recoltării (viteză, rotație corespunzătoare a lanțului de grilă și suficientă „pernă de sol”) este importantă și necesară pentru a culege în siguranță, fără vătămări.

Greutate: 5 kg
Aviability: 1-4 nap
Basic sales unit: db
Culture: Zöldség

0 of 0 păreri

Lasă o părere

Împărtășiți-vă experiențele cu alți clienți.


0 of 0 păreri

Lasă o părere

Împărtășiți-vă experiențele cu alți clienți.