Beckmann Vastápsó 5kg

T13696
Vas-szulfát 18.5 % vas, vas-szulfát formájában Árnyékos területeken található, mohásodásra hajlamos gyepekre Vashiányos kerti növényeknél is alkalmazható Oldatként, folyékony műtrágyaként is használható Megakadályozza a hópenész kialakulását Javas... Specificație detaliată
66,57 RON (nettó: 52,42 RON)

Livrare
face
Preluare personală:
Chiar și astăzi. info
Chiar și astăzi. După plasarea comenzii, vom pregăti pachetul, apoi vă vom anunța prin SMS sau e-mail că produsele pot fi ridicate (în magazinul nostru Gazdabolt_2, de luni până vineri de la 8:00 la 17:00).
Prin curier:
1-5 nap info
După efectuarea comenzii, serviciul de curierat va livra coletul în termen de 1-7 zile lucrătoare, despre care vă vom informa prin e-mail.
Vas-szulfát


18.5 % vas, vas-szulfát formájában

Árnyékos területeken található, mohásodásra hajlamos gyepekre

Vashiányos kerti növényeknél is alkalmazható

Oldatként, folyékony műtrágyaként is használható

Megakadályozza a hópenész kialakulását

Javasolt felhasználási mennyiség: 20 – 25 g/m2

Kiszerelés: 5kg, 10kg


TERMÉKLEÍRÁS

Vastartalmú műtrágya fokozottan igénybe vett, sűrű gyepek számára. Felhasználható még kerti növények vastápanyag-ellátására is. Sok vasat tartalmaz, ami növeli a gyepek mohával, illetve gyomokkal szembeni ellenállóképességét.


Ellátja a növényeket vassal, amely tápanyag rendkívül fontos a zöld levelek kialakulásában.

A magas vastartalomnak köszönhetően, jól illeszkedik a mohával fedett gyepek igényeihez.

Vízben könnyen oldódik, az így elkészített oldat azonnal felhasználható.

Karbantartja a gyepet, a fontos tápanyagok rendszeres kijuttatása eredményeként a gyep sűrű és strapabíró lesz.

FELHASZNÁLÁS, ADAGOLÁS

Ősz elején (szeptember / október), egyenletesen 20 – 25 g/m2 vasműtrágyát kell kijuttatni. Kijuttatható kézzel /védőkesztyűben/, illetve erre alkalmas műtrágyaszóró berendezéssel is. A kijuttatás után a területet alaposan meg kell öntözni. 1 púpozott evőkanál nagyjából 18 gramm, egy maréknyi pedig hozzávetőlegesen 50 gramm tömegű. Kijuttatása után a moha megbarnul, illetve megfeketedik. Ily módon, gereblyével, könnyen eltávolítható. A kijuttatni kívánt mennyiséget vízben is fel lehet oldani (például egy 5 négyzetméteres területhez szükséges 100 gramm műtrágyát 5 liter vízben lehet feloldani), majd az elkészült oldatot egyenletesen kell a gyepre kijuttatni. A műtrágya hatása fokozható, amennyiben pár nappal nyírás után, 10 Celsius fok feletti hőmérsékleten juttatják ki. Fokozottan igénybe vett területeken a kezelés 8 – 10 hét után megismételhető.


Amennyiben a kerti növényeken vashiányos tünetek jelentkeznek, mint például levélfakulás, illetve a fiatal hajtások sárgulása, akkor oldjunk fel 20 g műtrágyát az öntözővízben és egyenletesen juttassuk ki négyzetméterenként.


A vastartalmú műtrágya nem tekinthető teljes műtrágyának. A gyepnek, az egészséges növekedéshez, olyan teljes műtrágyára van szüksége, amely nitrogént, foszfort és káliumot is tartalmaz.


FIGYELEM! A vas műtrágya foltokat okozhat a padlóburkolatokon (betonlapok, járólapok, csempék stb.) és a ruházaton. A véletlenül kiömlött műtrágyát azonnal el kell távolítani a felületről. Továbbá, ügyeljen arra, hogy ne maradjon műtrágya a cipőtalpakon, illetve az állatok lábain. Ne lépjen a műtrágyázott területre addig, amíg a műtrágya be nem mosódott a talajba.


FIGYELEM!


A lenyelt műtrágya mérgezést okoz.

Súlyosan károsítja a szemet és a bőrt.

Allergiás bőrreakciókat válthat ki.

Alkalmazás közben tilos enni, inni és dohányozni.

Védőkesztyűt, védőruházatot, védőszemüveget, illetve arcvédőt kötelező viselni kijuttatás közben.
Greutate: 5 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Pázsit
Értékesítési alapegység: db

0 of 0 păreri

Lasă o părere

Împărtășiți-vă experiențele cu alți clienți.


0 of 0 păreri

Lasă o părere

Împărtășiți-vă experiențele cu alți clienți.