Tuberculi de semănat cartofi "Laura" 5 kg

T13227
Cartofi timpurii, de calitate superioară, cu coajă de culoare de trandafir Laura nu este prea exigentă la sol și udare, necesitate moderată. Trebuie evitate solurile cu un risc extrem de ridicat la marmora de tuberculi. Laura produce tuberculi foarte atractivi, cu coajă de trandafir, medii-mari, de o calitate alimentară excelentă. Viteza medie d... Specificație detaliată
Livrare
block
Produsul pe moment nu este disponibil. Probabil că va fi disponibil mai târziu.

Cartofi timpurii, de calitate superioară, cu coajă de culoare de trandafir


Laura nu este prea exigentă la sol și udare, necesitate moderată. Trebuie evitate solurile cu un risc extrem de ridicat la marmora de tuberculi.


Laura produce tuberculi foarte atractivi, cu coajă de trandafir, medii-mari, de o calitate alimentară excelentă. Viteza medie de maturare a tuberculilor, densitatea de plantare recomandată aprox. 46.000 ppm / ha pentru consum și aprox. 41.000 t / ha pentru cartofii destinați procesării ulterioare. În general, este recomandabil să tratați tuberculii pentru cartofi cu Rhizoctonia solani.


Laura este sensibilă la erbicidul Metribuzine (Sencor etc.). Nu este recomandată dozarea mai mare și utilizarea în perioade după germinare. Se recomandă un tratament preventiv de rutină împotriva bolii cartofului.


Laura produce tuberculi foarte atractivi, cu coaja roz, de medie până la mare, de înaltă calitate, potriviți pentru prelucrarea în cartofi prăjiți.


Laura este un cartof roșu matur, de calitate. Tuberculii lungi, ovali, sunt caracterizați de o piele plăcută, netedă, o groapă de mugure superficială și o carne galbenă profundă. Laura este un soi excelent de bucătărie, care este potrivit și pentru procesarea cartofilor prăjiți.


Sol


Laura este moderat exigentă la sol și apă, dar este cultivată pe soluri de o stare bună de cultivare și alimentare uniformă cu apă. Trebuie evitate solurile în care există un risc foarte mare la marmora de tuberculi (pete de rugină interne, infecție cu virusul de tutun - rattle), cu excepția cazului în care sunt implementate măsuri de  control specifice.


Semănat


Laura are de obicei o dezvoltare bună la început. După plantare, de obicei, nu arată nimic mai mult decât de obicei, dar după aceea baldachinul se dezvoltă rapid, aducând  la nivel întârzierea. Stimularea atentă a germenului înainte de plantare este benefică pentru a îmbunătăți dezvoltarea inițială a plantei. Raportul tuberculilor Laura este mediu până la mare, deci numărul recomandat este de aproximativ 44000-47000 tuberculi / ha dacă sunteți în căutarea cartofilor cu randament ridicat cu tuberculi de 40-60 mm.  Pentru producerea calrofilor de prelucrare în cartofi prăjiți sau din cauza producției de cartofi de dimensiuni mari, rata recomandată de răsad este de 39000-42000 tuberculi / ha. Aceste recomandări privind densitatea plantelor se aplică becurilor de semințe de 35-55 mm și alimentării bune cu apă și nutrienți. Densitățile diferite de plantare ar trebui să fie selectate în funcție de condițiile de mediu.


Aprovizionare cu nutrienți


Suplimentele nutritive Laura N sunt administrate în general conform standardelor locale. În experiența noastră, 160 kg N / ha (inclusiv solul Nmin) se potrivesc nevoilor Laurei. Cuantificarea aplicării nutrienților N: cantitate totală min. 2/3 trebuie aplicate la scurt timp după plantare, a doua doză cel târziu cu puțin timp înainte de înflorire sau legarea tuberculului. În anumite condiții de mediu (de exemplu, sol foarte nisipos și intensitate ridicată de irigare), este posibil ca alimentarea cu N să fie necesară. În unele locuri, există o tendință (susceptibilitate) de maturare târzie a cochiliei, N aprovizionarea este redusă pentru a îmbunătăți maturitatea cochiliei. În special, trebuie evitată aplicarea cu întârziere a N (după începerea înfloririi)! Alimentarea echilibrată K asigură calitatea tuberculului. În solurile K medii, 210-260 kg K2O / ha este cererea Laurei. Pentru a asigura un conținut bun de substanță uscată, în special datorită potenței cartofului, este de preferat să se efectueze aportul de nutrienți K cu sulfat de potasiu. Pentru producția de cartof, aportul de nutrienți K poate fi crescut (aproximativ 25%) pentru a reduce sensibilitatea tuberculilor la vătămări și impact mecanic.


Protecția plantelor


Tratamentul (pansament) tuberculelor de semințe este recomandat pentru a proteja împotriva Rhizoctonia solani cu fungicide adecvate (ingrediente active, cum ar fi Pencycuron, Tolclofos-metil, Fluotolanil, Fludioxonil) pentru o calitate ridicată și un randament ridicat al pieței. Laura este sensibilă la erbicidele Metribuzin (SencorR, MistralR LexoneR, etc.) Prin urmare, trebuie evitată aplicarea post-emergență (gestionarea stocurilor)! În cazurile în care o aplicare postemergentă a erbicidelor Metribuzin este inevitabilă, aceasta trebuie utilizată numai în condiții de mediu adecvate (frunze ceroase bune, cel puțin 2 zile după ultima ploaie, 12-22Co). Laura este oarecum rezistentă la febra cartofilor (Phytophtora infestans), iar prevenirea ar trebui să fie luată în considerare în programul de pulverizare de rutină, dacă sistemul de alertă cu cartofi vă avertizează să începeți apărări chimice. Dacă nu este disponibil un sistem de avertizare a dăunătorilor de cartofi, programul de pulverizare preventivă trebuie început cu puțin timp înainte de închiderea rândurilor (copertină completă) cu fungicide adecvate. În cazul umidității ridicate în plantație, în special pe solurile dure și argiloase, protecția împotriva dăunătorilor de cartofi trebuie începută mai devreme pentru a preveni infestarea tulpinilor primare.


Recoltare


La începutul coptului și maturizării tuberculilor, udarea trebuie redusă pe cât posibil, pentru a preveni umflarea, deschiderea și atașarea lenticelelor (găuri de respirație) și probleme conexe. Desecarea este recomandată pentru ușurința recoltării și asigurarea calității culturii. Recoltarea trebuie efectuată cu atenție la temperatura corespunzătoare a solului.

Greutate: 5 kg
Aviability: 1-4 nap
Basic sales unit: db
Culture: Zöldség

0 of 0 păreri

Lasă o părere

Împărtășiți-vă experiențele cu alți clienți.


0 of 0 păreri

Lasă o părere

Împărtășiți-vă experiențele cu alți clienți.