Réz-szulfát 12 gr 24% réz

T02245
Mikroelem tápoldatozás cáljára, tápanyagutánpótlási szakmérnök által összeállított recept alapján A rézszulfát a növények rézhiány-tüneteinek enyhítésére, a hiánytünetek kialakulásának megelőzésére szolgáló készítmény. A rézszulfát a növények rézhiány-tüneteinek enyhítésére, a hiánytünetek kialakulásának megelőzésére szolgál. Fokozza a növény... Részletes leírás
1,96 RON (nettó: 1,54 RON)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
Mikroelem tápoldatozás cáljára, tápanyagutánpótlási szakmérnök által összeállított recept alapján

A rézszulfát a növények rézhiány-tüneteinek enyhítésére, a hiánytünetek kialakulásának megelőzésére szolgáló készítmény.

A rézszulfát a növények rézhiány-tüneteinek enyhítésére, a hiánytünetek kialakulásának megelőzésére szolgál. Fokozza a növény önálló védekezési mechanizmusát a külső hatásokkal szemben a biokémiai folyamatok stimulálásával. Elősegíti a polifenolok és a fitoalexinek képződését, melyek a növényi védekező mechanizmus elsődleges anyagai.


Réz-szulfát felhasználása:
Almatermésűekben:
a tavaszi lemosó jellegű permetezéseket nagy lémennyiséggel, legkésőbb a zöldbimbós állapot végéig kell elvégezni. A rezes permetezéseket különösen a rézre érzékeny almafajtáknál (Jonathan, Golden) a termés viaszosodása után sem javasolt elvégezni, csak az őszi termésszedést követően. A kora tavaszi és őszi kezelések az almatermésűek kondíciójavítását szolgálják.

Őszibarackban:
a kezeléseket rügypattanásig lehet elvégezni, a rézérzékenység figyelembe vételével.

Kevésbé érzékeny csonthéjasokban:
a kajszibarackban pirosbimbós állapotig, szilvában, cseresznyében és meggyben virágzásig, valamint a betakarítást követően, az őszi időszakban célszerű elvégezni a kezelést. Az őszi lombhulláskori kezelések hozzájárulnak a növények egészséges átteleléséhez.

Szőlőben:
a kezelést megelőző jelleggel célszerű elkezdeni és a szőlő állapotát figyelembe véve érdemes megismételni, a növény jó kondíciójának fenntartása érdekében.

Zöldségfélékben:
a kezelést a növények általános kondícióját figyelembe véve 1-2 alkalommal lehet megismételni.

Burgonyában:
a kezelést az egészséges, jó kondíciójú állomány fenntartása érdekében, megelőző jelleggel, a növények állapotától függően maximum 7-10 naponként célszerű megismételni.

A termék alkalmazása esetén az utolsó lombkezelés és a szüret között legalább 10 nap, de csonthéjasok és szőlő esetében pedig 20 nap teljen el.

Réz-szulfát felhasználásnak dózisai:
Almatermésűek:
10 kg/ha, amit 1000 l/ha vízzel kell kijuttatni.

Csonthéjasok:
10 kg/ha. A kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége: 1000 l/ha

Szőlő:
10-15 kg/ha. 1000 l/ha víz.

Zöldségfélék:
2,5-5 kg/ha. A kijuttatáshoz szükséges víz mennyisége 500 l/ha

Burgonya:
0,5-2%. Szükséges vízmennyiség: 300-500 l/ha.


A készítmény valamennyi kultúrában bordói lé formájában használható fel. A bordói lé készítésének módja: az elkészített rézszulfát oldathoz állandó keverés mellett kell a vízzel higított meszet (mésztej) hozzákeverni. 1 kg rézszulfáthoz 0,5-0,6 kg oltatlan vagy 1,5-1,8 kg szalonnás mész szükséges.

Réz-szulfát felhasználása házikertben:
0,5-1,5 %-os töménységben alkalmazható.
Felhasználható a szaktanácsban megadott mennyiségben.
Súly: 0.012 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.