Bordáskel 2g (Pak-Choy)

T07986
A pak choi egy a konyhakertben is könnyen nevelhető zöldség, amiből egészséges ételeket lehet készíteni. Mi van a pak choiban? Magyarul bordáskel (Brassica chinensis; egyéb nevein bok choy, pak choi vagy bok choi), egy olyan távol-keleti káposztaféle, amely a hazai rokonaival ellentétben nem képez fejet. Megvastagodott, a teljes levél hossz... Részletes leírás
4,54 RON (nettó: 3,57 RON)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A pak choi egy a konyhakertben is könnyen nevelhető zöldség, amiből egészséges ételeket lehet készíteni.

Mi van a pak choiban?

Magyarul bordáskel (Brassica chinensis; egyéb nevein bok choy, pak choi vagy bok choi), egy olyan távol-keleti káposztaféle, amely a hazai rokonaival ellentétben nem képez fejet. Megvastagodott, a teljes levél hossz felét kitevő levélnyele és levéllemeze egyaránt fogyasztható. Méretük és színük rendkívül változatos: vannak hosszúkás és tömzsi formájúak, színük lehet zöld, fehér és aranyló. Kanalat formázó levelei fénylőek és sötétzöldek, a keményebb levélnyél ellenben világos, vagy zöldes árnyalatú. Sok béta-karotin, folsav és C-vitamin található benne, de kalciumtartalmais említésre méltó. Egy 2014-es vizsgálat szerint a vizitorma után a második helyezett lett a legértékesebb beltartalmi összetevőkkel rendelkező zöldségek és gyümölcsök listáján.

Pak choi termesztése

A bordás kel előveteményként áprilisban, nyári vetése július második felétől egészen augusztus elejéig aktuális. Tenyészideje szokatlanul rövid, változattól függően 35-60 nap, így a kevésbé türelmes hobbikertészeknek is ideális. A pak-choi tápanyagigénye kifejezetten nagy,  humuszban gazdag kerti talajban fejlődik igazán, ezért vetés előtt érett szervestrágyával, komposzttal tápláljuk a bő termés érdekében.

Pak choi vetése

2 cm mélyre vessük magjait, melyek 7-10 nap múlva kelnek ki. Amikor a kikelt növények elérik a 10 cm-es magasságot, egyeljük 10-20 cm tőtávolságra. A kiemelt növénykéket persze újrahasznosíthatjuk, vagyis új sorokba elültethetjük őket.

A saláta, a sárgarépa és a spenót szomszédságában szépen fejlődik, lehetőleg ne ültessük földieper és hagyma közelébe.

Térállás:

35-75 cm sortávolságra szórva vessük, kelés után egyeljük.

Súly: 0.003 kg
Szélesség: 140 mm
Magasság: 80 mm
Hossz: 1 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.