Bársonyvirág alacsony nagyvirágú (citrom) 1g

T08656
A bársonyvirág általános jellemzői: A bársonyvirág vagy büdöske az őszirózsafélék családjába tartozó őszirózsaformák alcsalád egyik nemzetsége mintegy húsz fajjal. Népi nevei borsola, bársonyvirág, büdös rózsa – ez utóbbi erős szagára utal. Bársonyvirág elnevezését finom tapintású virágai után kapta. Hazánkban a büdöske régóta kedvelt dísznövény... Részletes leírás
4,04 RON (nettó: 3,18 RON)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A bársonyvirág általános jellemzői:

A bársonyvirág vagy büdöske az őszirózsafélék családjába tartozó őszirózsaformák alcsalád egyik nemzetsége mintegy húsz fajjal. Népi nevei borsola, bársonyvirág, büdös rózsa – ez utóbbi erős szagára utal. Bársonyvirág elnevezését finom tapintású virágai után kapta. Hazánkban a büdöske régóta kedvelt dísznövény, a kertekben és a közterületek virágágyásaiban is gyakran találkozhatunk vele. Egynyári virág, mely már régóta a vidéki kertek egyik elmaradhatatlan növénye. 

A bársonyvirág vetése, szaporítása:

A palánták előnevelését márciusban kezdhetjük beltérben, melyek aztán a fagyveszély elmúltával ültethetünk ki szabadföldbe.Helyre vetés esetén áprilisban-májusban vethetjük végleges helyére. Magjait 1-2 cm mélyre vessük. Ha több sorba vetjük, akkor a sorok között legalább 15 cm-es távolság szükséges.

A bársonyvirág gondozása:

Nagyon ellenálló és igénytelen dísznövény. Bírja a forró napot, a szárazságot és betegségekre sem hajlamos, igaz a csigák károsíthatják. Jól bírja a szárazabb időszakokat, azonban meghálálja az öntözést. Más teendőnk nem igazán akad vele, elég, ha az elvirágzott virágokat eltávolítjuk róla.

 

 

 

Súly: 0.002 kg
Szélesség: 140 mm
Magasság: 80 mm
Hossz: 1 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Díszkert, Dísznövény
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.