Vitamon combi 0,02 kg

T10531
Élesztő tápanyagok az élesztők optimális tápanyagellátására A termék rövid leírása A Vitamon-termékek speciális élesztőtápanyag preparátumok. Elősegítik az élesztő szaporodását és ezzel gyors erjedésindítást és teljes kierjedést biztosítanak. · Vitamon A - különleges tisztított diammónium-foszfát, · Vitamon B – a B1 -vit... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Élesztő tápanyagok az élesztők optimális tápanyagellátására

A termék rövid leírása

A Vitamon-termékek speciális élesztőtápanyag preparátumok. Elősegítik az élesztő szaporodását és ezzel gyors erjedésindítást és teljes kierjedést biztosítanak.


· Vitamon A - különleges tisztított diammónium-foszfát,

· Vitamon B – a B1 -vitamin (tiamin) tárolható só formában,

· Vitamon Combi - a Vitamon A és Vitamon B keveréke.

A jelenleg hatályos törvények és rendelkezések szerint engedélyezett, tisztaság és minőség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék.
Kezelési cél

Az élesztő szaporodásának elősegítése és ezzel egy jobb erjedés biztosítása.

A magasabb adagolási mennyiségek ajánlatosak különösen a nem tipikus öregedési jegyek illetve a bakszag (kénhidrogén) megakadályozására.

A Vitamon termékeket vízben vagy mustban feloldva adagoljuk a teljes mennyiséghez. A tápanyag adagolást a jobb felhasználódás érdekében több részletben végezzük. A mennyiség felét az erjedés elején, majd a második részét az erjedés első harmadában. Minden esetben ajánlott a must tápanyag ellátottságának mérése az Erbslöh-EasyLab élesztők által hasznosítható nitrogéntartalom teszttel.Termék és hatása

§ Vitamon A - Alkalmazása különösen foszfát- vagy nitrogénhiány esetén ajánlható. Adagoláskor a Vitamon A ammónium- és foszfát tartalma az élesztő számára pótlólagos természetes tápanyagforrást biztosít. Ez lehetővé teszi a megfelelő szaporodást, és biztosítja az egyenletes erjedést.
§ Vitamon B - A B1-vitamin az élesztők szaporodását segíti elő. Mivel a szőlő saját B1 -vitaminját a botritisz cinerea felhasználja, a Vitamon B alapvetően botritiszes szőlőből készült mustoknál használandó. Alkalmazásával elősegítjük az élesztő szaporodását és ezzel SO2 - megtakarítás is jár.
§ Vitamon Combi – A Vitamon Combi minden fajta mustnál, áterjesztésnél illetve pezsgősítésnél felhasználható kombinált termék. A Vitamon Combit minden esetben alkalmazzuk, ha az erjesztendő tétel tápanyagellátását nem ismerjük. Ezzel a preparátummal a szükséges vitamin mennyiséget, és a tápanyagokat is a mustba ill. az erjedő borba visszük segítve ezzel az élesztők szaporodását és a jobb erjedést.
A Vitamon-tápanyagok szitálási eljáráson estek át ezért a tárolás során a termékek nem csomósodnak.
Súly: 0.04 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.