Agrin 100g

T15500
Milyen készítmény az AgriN? Az AgriN egy bacillus licheniformis nitrobacter tartalmú mikrobiológiai készítmény. Mire használható az AgriN? Mulcs- és komposztkezelőként gyorsítja a lebontást, a képződő tápanyag pedig segíti a n&o... Részletes leírás
53,61 RON (nettó: 42,21 RON)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Milyen készítmény az AgriN?

Az AgriN egy bacillus licheniformis nitrobacter tartalmú mikrobiológiai készítmény.

Mire használható az AgriN?

Mulcs- és komposztkezelőként gyorsítja a lebontást, a képződő tápanyag pedig segíti a növények fejlődését. Szerves trágya nélkül is magas nitrogén tartalmú, értékes komposztot hoz létre és gyorsítja a humuszképződést. A forgatás nélküli talajművelés kiváló oltóanyaga.

Milyen pozitív tulajdonsága van a Bacillus licheniformis törzsnek?

Az AgriN-ban levő Bacillus licheniformis törzs gyors szaporodásra képes. Ehhez az energiát elsősorban cellulózból nyeri, növényi maradványok bontásával. Ebből következik, hogy a kezelt növényi hulladék  rövid idő alatt átalakul, komposztálódik. Rendkívüli szaporodása közben hatalmas a nitrogén igénye, melyet mindig a legkönnyebben elérhető formában vesz fel. Ez lehet trágya, vagy akár légköri nitrogén, így a nitrogénkörforgás mindkét oldalán működik.

Hogyan dolgozik a Bacillus licheniformis?

Képes megkötni a légköri nitrogént és tápanyaggal ellátni a növényeket, ugyanakkor az ammóniát is hasznosítja, amivel a trágya ártalmatlanítását végzi, sőt, a kérődzők bendőjében is szabályozza a fermentációt. A természetes, egészséges, biokerti talajban megtalálható ez a baktérium. A szennyezések, helytelen agrotechnika és műtrágyázás miatt erodálódott, károsodott talajokban viszont nem. Az AgriNban levő bacillus licheniformis élővé teszi a talajt és műtrágyák nélkül látja el nitrogénnel a növényeket. Működéséhez azonban mindig növényi cellulózra van szüksége! Gyorsabban bontja el a növényi hulladékokat, mint kompetitorai, például a szintén szárbontásból energiát nyerő kórokozók.

Szűkíti a kórokozók életterét:

A kórokozók életterének szűkítésével csökkenti a fertőzések terjedését és segíti a forgatás nélküli talajművelés megvalósítását.

Adagolása:

10-20 g/10 liter víz, amely 100 m2 mulcs, vagy 10 m3 komposztalapanyag  kezelésére elegendő.

Alkalmazási területei:

Valamennyi növénykultúrában alkalmazható, mulcsra kijuttatva, vagy szármaradványok (pl. zöldtrágya) bedolgozásával, illetve kész komposztként. Normál mulcs esetén permetezővel érdemes kijuttatni, hogy nagyobb felületen induljon meg egyszerre a fermentáció. Zöldtrágya, vagy tarló bedolgozásakor, azzal egy menetben permetezzük.

Komposztálásnál:

Komposztálásnál elegendő egyszer elvégezni a kezelést a prizma összerakásakor. Ilyenkor több rétegben locsolva adjuk hozzá a feloldott AgriN-t a növényi hulladékhoz. A folyamat jelentősen gyorsítható, ha az első kezeléskor kevés állati trágyát is kijuttatunk az AgriN mellett.   A kijuttatott csíraszám emelésével javul a hatásfok. Túldozírozni nem lehet, hiszen természetes, hazai faj. Az AgriN-ban levő bacillus licheniformis hőoptimuma 15-28 °C fok , szaporodásához szükség van cellulózra és vízre. A kezelést elegendő egyszer elvégezni adott szerves növényi hulladékon. A képződött, tápanyagokban dús komposzt bármikor, bármilyen mennyiségben kijuttatható. A kezelt mulcsot hagyjuk a talaj felszínén.

Kijuttatása:

Bármilyen permetezővel, vagy öntözővel kijuttatható. Baktericid hatású növényvédő szerekkel és talajfertőtlenítőkkel együtt nem alkal­mazható! A készítményből felhasználáskor vizes szuszpenziót kell készíteni. néhány órás (2-24) kézmeleg vízben történő áztatás gyorsítja és javítja a termék hatását. Az AgriN magas 1,6 x 10 9 (CFU/cm 3) csíraszáma és hazai származása miatt nem teljesen optimális kijuttatási körülmények között is viszonylag hatékony működésre képes. A megadott mennyiségek növelésével javul a hatásfok. A javasolt mennyiségek a működési minimumot jelzik, ahol még kimutatható a hatás. Mindig növényi maradványokra kell kijuttatni!

Keverhetőség:

Baktericid hatású növényvédő szerekkel és talajfertőtlenítőkkel nem keverhető. .

Súly: 0.1 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Bio, Díszkert, Dísznövény, Gyümölcs, Pázsit, Szőlő, Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.