OakyVin FM așchii de stejar 125g

T09680
Incontestabil că chips-urile de stejar au un efect la proprietățile senzoriale ale vinului. Diferența dintre vinurile depozitate în butoaie de lemn sau alte recipiente este evidentă. Butoaiele de stejar au un impact pozitiv asupra gustului și mirosului în timpul îmbătrânirii a vinurilor. În funcție de perioada de maturare zona de contact mai mar... Specificație detaliată
Livrare
block
Produs inactivat nu va mai fi disponibil
Incontestabil că chips-urile de stejar au un efect la proprietățile senzoriale ale vinului. Diferența dintre vinurile depozitate în butoaie de lemn sau alte recipiente este evidentă. Butoaiele de stejar au un impact pozitiv asupra gustului și mirosului în timpul îmbătrânirii a vinurilor. În funcție de perioada de maturare zona de contact mai mare de stejar întăreste aroma plăcută de lemn. Maturarea lentă în barrique este o tehnologie sofisticată, care, pe baza experienței oferă vin bun de înaltă calitate. Maturarea lentă în barrique va primi întotdeauna poziție importantă în tehnologiile de producere a vinurilor. Efecte asemănătoare pot fi atinse cu folosirea vizată a așchiilor (chipsurilor) de stejar. În multe țări din lumea nouă din decenii a fost general acceptat procesul de maturare a vinului cu așchii de stejar, pentru a ajuta la accelerare și pentru a orienta spre arome definite. Pentru folosirea așchiilor de stejar este o varietate de metode care în cele din urmă la fiecare producător de vinuri trebuie să fir ales în mod corespunzător la vinul care urmează să fie pregătit. În primul rând, este recomandat de a încerca pe o cantitate mică de vin, deoarece așa se poate testa originea și gradul de prăjire a așchiilor de stejar, precum și dozajul, timpul de contact și contactarea cu aer. Utilizarea OakyVin (R) -Chips îmbunătățirea caracteristicilor organoleptice ale vinurilor- îmbunătățirea structurii tanin a vinului - stabilizare de culoare- aparenta caracteristicilor de vanilie și afumat/ fum – acoperirea polifenolilor amare - verzi – sporirea aromei barrique. Așchiile de stejar OakyVin (R) asemanatoare la cele barique se pot folosi la vinurile ​​albe și roșii, recomandate pentru vinurile albe din soiuri de Burgundia. Pentru alte soiuri de struguri vinificatorii au o mulțime de experiență. La vinurile roșii, de fapt în fiecare cursă se poate folosi. Dozarea așchiilor de stejar la vin in fază de maturizare: așchiile OakyVin (R) – se pot adăuga în orice moment la vin. În funcție de tipul de vin, tipul așchiilor și cantitatea de dozare, timpul de contact variază între câteva zile și câteva săptămâni. Dezvoltarea vinului tratat trebuie urmat prin degustare pentru a ține evidență data scoaterii de așchii. Cantitatea de chips-uri folosite se poate varia între 50-300 g / 100L, în funcție de intensitatea aromei dorite, timpul de contact poate fi de 5-30 zile. Pentru a calma aramele crescute de lemn și cruste este recomandat contactarea vinului cu aer. Prin urmare, de asemenea se ține seama de aportul de oxigen în funcție de tipul de vin și timpul de contact. Filtrarea deschisă (în prezența aerului) și industria extractivă rotundă a vinurilor ajută rotunjirea și armonizarea aromelor de prăjire și gustului de tanini.
Greutate: 0.125 kg
Aviability: raktáron
Basic sales unit: db
Culture: Szőlő

0 of 0 păreri

Lasă o părere

Împărtășiți-vă experiențele cu alți clienți.


0 of 0 păreri

Lasă o părere

Împărtășiți-vă experiențele cu alți clienți.