pinceászka

Pap Edina Top consultant

https://www.abatox.hu/tudaskozpont/kartevok/pinceaszka

#57072
Zsolt Benkó

Tisztelt Hirdető,
A csatolt képeken lévő rovar pinceászkára hasonlított a legjobban, hosszas esőzések után jelent meg a lakásomban.
Körülbelül 15-20 db került eltávolításra a mai nap folyamán, illetve szerencsére a kis pók barátom szorgosan gyűjtögeti őket. Mekkora populációra számíthatok ? Csak rovarirtással foglalkozó cég segíthet ez ügyben vagy már esetleg van csapda vagy szer ami segít a kiirtásukba? A lakásom 40 négyzetméter körül van egy kis pincével, pár éve lett felújjítva, tégla építésű. Előre is köszönöm a válaszukat. Üdvözlettel, Zsolt

#57036
Vétek Gábor

Tisztelt Fészi és Németh Miklós!

Kérem, olvassák el Pap Edina kolléganőm alábbi válaszát. Ha vannak a lakóhelyiségben nedves, nyirkos zugok, akkor a rovarölő szeres kezelés nem biztos, hogy kielégítő eredményt fog adni. Hosszabb távon mindenképpen a körülmények megváltoztatása, a falak kiszárítása, a sötét, potenciális rejtekhelyek felkutatása és felszámolása segíthet csak. Gyors, bár valószínűleg csak átmeneti megoldásként háztartási rovarirtással foglalkozó céget lehet megkérni a kártevő egyedeinek irtására. Hangsúlyozom azonban még egyszer, hogy a legfontosabb az okok és gócok megszüntetése lenne.

#26583
Németh Miklós

Mit lehet kezdeni a pinceászkával?

#26483
Pap Edina

Sötét, nedves körülmények megszüntetésével lehet elűzni őket. Egyébként nem károsak.

#21578
Fészi

Nálam is ez a helyzet, ellepték a lakást az ászkák, biztos száz-százalék, hogy azok, kb1-2 éve volt csőtörés, talán amiatt vizesedett az egyik fal. Ma vettem Biokill-t remélem jó lesz, valakinek valami tapasztalata, mivel érdemes ezeket irtani?

#21562
Pap Edina

A pinceászkák a sötét, nedves helyet szeretik, szobában biztos nem fordulnak elő nagy számban. Kérünk róluk képet!

#13803
Casey

Elnézést, azt elfelejtettem írni, hogy Salgótarjánban élek, és ha ki kell hívni szakembert akkor hová kell fordulnom, kit hívjak ki?

#13761
Casey

Jó napot, remélem jó helyre írok, lenne pár kérdésem.

Elszaporodtak a pinceászkák (vagy az ászkák valamilyen fajtája... többek szerint ez a pinceászka) a szobánkban!
Nagyon ijesztő, rákszerű lények, lilásak-szürkések. Némelyik akár 1,5 cm is van, van amelyik kicsi. Nézegettem képeket az interneten 90%ban biztos vagyok benne, hogy ezek ászkák. Nem hinném, hogy vizes a lakás igazából fogalmam sincs miért most ez az invázió.

Mivel lehetne őket kiirtani? Mortein vagy Raid hangyák és csótányok ellen hatásos lehet? Vagy ezekre abszolút nem is hat?

Mennyire kell félnem ezektől az állatoktól? Napok óta nem merünk aludni, mindig máshonnan mászik elő 1-1 bogár, állandóan azt lessük.

És szeretném még megkérdezni, hogy a Biokill tényleg hatásos ellenük is? Ajánlották nekem, mert olyat kerestem elsősorban, ami nem veszélyes az emberre.

Mihez kezdjünk?
Már megfigyeltem azt is, hogy pár darab a falból jött ki! (Salakblokk a ház, nem vályog.) A falban mennek vezetékek és többnyire ezeket egy kerek kis műanyaglappal takarják le, nem tudom mi a neve. Onnan mászott ki már vagy 5-6 darab. Akkor a ház falaiban lehetnek?

Ki kell hívni szakembert? Az hogyan zajlik?

Köszönöm, hogy szakítottak időt a levelemre, elnézést a fogalmazásért, de nagyon kétségbe vagyok esve.
Köszönöm, Casey

#13760