Újra füvesìtés!

Pap Edina Top consultant

A Gyep és gyepápolás rovatban rengeteg tanácsot olvashat. Fontos, hogy a talaj jó porhanyós, víz- és légáteresztő legyen. Kötött, agyagos talajt homokkal lazítani kell, ha lehet. A talaj jó szerkezete fontosabb, mint a tápanyagtartalma, mert a tápanyagellátást korszerű burkolt gyepműtrágyákkal könnyedén meg lehet oldani, akár évi 1 kezeléssel. Most a gyomok kikelesztése, majd leirtása (Glialka) a feladat. Ezt követően 2 hét után az elpusztult gyomok letakarítás után finomtereprendezés, az aprómorzsás szerkezet és az asztallap simaságú felület kialakítása a cél. Ez után lehet vetni a füvet, a használati célnak megfelelő magkeverékkel, indító gyepműtrágya használatával. Nincs elkésve, októberben-novemberben is lehet szép gyepet kialakítani.

#57058
Edit Horváth

Kedves Szakértő!
Szeretnénk újrafüvesíteni, mert az előző nem járt sikerrel mivel nagyon rossz minőségű földet kaptunk a feltöltésre a kert ezen területére!
Hiába volt az utólagos gyomtalanító, mohairtó tápozás, hiányos és gazos foltokban füves lett az eredmény!
Mit kellene tenni a szép új pázsit érdekében, a talaj termőanyagban gazdagabbá tételéért lehetőleg a talaj lecserélése néküĺ. Hogy kellene megoldani a jelenlegi kiirtását és az újrafüvesítés előkészítését és magát a füvesítést?
Előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Horváth Edit

#56939