- Agent de vinificație și agent chimic
- Folie, plasă, sac, produs din plastic
- Mașină
- Pentru răsaduri de grădină
- Accesorii pentru grădină
- Pesticide
- Technică de irigație, lac de grădină
- Îngrășământ organic si anorganic
- Expert advice
- La preț redus
- Carte de specialitate
- Serviciu
- Pământ, turbă, condiționarea solului
- Semințe, ceapă, tuberculi
- Unelte, echipament de protecție
- Magazinele
- Culturi
- Producător
- Magazin
Filtru
Organisme benefice
Semințe, ceapă, tuberculi
În această secțiune veți găsi produsele celor mai mari producători de semințe din Ungaria și din străinătate, indiferent dacă sunteți în căutarea de semințe de iarbă, legume, flori, plante aromatice sau semințe ornamentale tropicale, veți găsi tot ceea ce căutați. Dacă sunteți în căutarea semințelor de cartofi sau chiar a bulbilor, ați ajuns la locul potrivit.
Semințele sunt cel mai avansat sistem de reproducere din lumea plantelor. Atunci când este în stare latentă, sămânța are un germen în interior, înconjurat de un înveliș și de un țesut nutritiv. Atunci când condițiile sunt potrivite, poate începe germinarea.
Valoarea de utilitate a semințelor este determinată de așa-numitele proprietăți de măsurare a valorii.
Procentul de puritate, bazat pe procentul de germinație, arată câte procente din greutate din lotul de semințe reprezintă partea valoroasă.
Identitatea soiului și a speciei este verificată în timpul inspecțiilor pe teren în timpul producției de semințe și prin post-recoltare. Puritatea semințelor este testată în condiții de laborator pentru a vedea cât de multe semințe rupte, bolnave, imature, posibil provenite de la o altă plantă (străine) sau deșeuri (particule de sol, fragmente de tulpină, semințe rupte) sunt prezente. Loturile de semințe cu o puritate mai mică de 70% sau care conțin semințe de buruieni de carantină (de exemplu, aranca, fagurele de bășică) nu trebuie introduse pe piață.
Germinația, vigoarea germinației:
Germinația semințelor și vigoarea germinativă sunt, de asemenea, testate, numărându-se numărul de răsaduri care s-au dezvoltat în condițiile de laborator specificate în standard pe o perioadă de timp determinată. Rata medie de germinare a semințelor de plante legumicole este de 80-90%. Cu toate acestea, această capacitate germinativă se păstrează doar câțiva ani, perioadă care variază de la o specie de plante la alta.
Semințele de rădăcină neagră, arpagic, păstârnac și rubarbă germinează timp de 1 an.
Semințele de porumb dulce, pătrunjel, praz și sparanghel germinează timp de 2-3 ani.
Semințele de fasole, sfeclă roșie, păstârnac, ardei, morcovi, sorcova, spanac de Noua Zeelandă, ceapă și țelină germinează timp de 3-4 ani.
Semințele de salată verde, varză, roșii, ridichi, spanac, dovleac, vinete și mazăre vor germina timp de 4-6 ani.
Semințele de pepene verde vor germina timp de 6 ani, cele de sparanghel timp de 6-8 ani, cele de castraveți timp de 8 ani și cele de pepene galben timp de 8-10 ani.
Vigoarea germinativă este o măsură a vitezei de germinare. Un răsad care germinează mai repede are, de asemenea, o dezvoltare inițială mai bună, astfel încât există mai puține șanse de apariție a bolilor de vârstă a răsadului.
Certificarea semințelor:
În timpul testelor de certificare, experții verifică, de asemenea, starea de sănătate a semințelor, culoarea și mirosul acestora, precum și prezența oricăror organisme dăunătoare (de exemplu, cașul de fasole). Mai multe boli fungice se transmit prin semințe, astfel încât este important să se detecteze loturile de semințe infectate. De asemenea, se testează conținutul de umiditate. Semințele culturilor de legume conțin 10-15% umiditate, în timp ce semințele oleaginoase (de exemplu, dovleacul) conțin 9-10%. Pentru a crește durata de depozitare, producătorii reduc conținutul natural de umiditate prin uscarea semințelor cu încă 5%, care este reținută prin sigilarea semințelor în pungi de folie.
Boabe la mie în greutate, clasificare:
Greutatea de o mie de boabe, densitatea și clasificarea sunt, de asemenea, caracteristici importante și măsurate ale semințelor. Aceasta din urmă este importantă deoarece semințele de aceeași mărime pot fi semănate mai uniform de către mașină, ceea ce duce la o germinare și, prin urmare, la o maturare mai uniformă. Greutatea de o mie de boabe se referă, prin definiție, la greutatea în grame a 1000 de semințe. Cunoașterea acesteia este importantă pentru a calcula cantitatea de semințe necesară. Principalele caracteristici ale semințelor principalelor specii de legume și plante aromatice sunt prezentate în tabel. Pe pungile de semințe din străinătate, este indicată greutatea unui gram de semințe și nu greutatea la o mie de semințe. Cantitățile sunt indicate în grame sau în număr de semințe.
Semințele introduse pe piață sunt clasificate în trei clase de calitate în funcție de caracteristicile valorice: clasa I, clasa II și "pentru a fi introduse pe piață sub rezerva unei autorizații speciale".
Ciorchinatul, treieratul
Semințele sunt tratate în diferite moduri pentru a asigura uniformitatea semănatului și a răsăririi și pentru a stimula dezvoltarea plantelor. Majoritatea semințelor sunt tratate, adică suprafața semințelor este acoperită cu un pesticid (tratament) care distruge dăunătorii care aderă la suprafața semințelor sau direct sub învelișul semințelor.
Metoda modernă de îndosariere este cunoscută sub numele de incrustare, prin care suprafața semințelor este acoperită cu o peliculă subțire de pesticid, de obicei viu colorat (albastru sau roz). Produsul își face efectul de îndată ce sămânța pătrunde în sol, oferind o protecție sigură împotriva bolilor răsadurilor în primele etape de dezvoltare a plantelor. Semănătoarea nu abrazează suprafața semințelor și este mai ușor de semănat sămânță cu sămânță, deoarece semințele nu se lipesc între ele. Culoarea strălucitoare face ca semănatul să fie ușor de controlat. La semănatul semințelor încrustate, agentul de decapare nu înfundă elementele de semănat ale semănătorilor de precizie utilizate în prezent.
Semințele mici (de exemplu, ridichea de o lună) sunt de obicei îmbrăcate, ceea ce le mărește greutatea de câteva ori și le conferă o formă rotunjită, ceea ce le face mai ușor de semănat. Semințele cu un timp de germinare lung sunt preîncolțite pentru a îmbunătăți procentul de germinare și a reduce timpul de creștere. Tratamentul termic este un procedeu obișnuit pentru ceapă, care face ca tulpina semințelor să înceapă să regreseze. Semințele acoperite cu fire de păr sau cu agrafe (de exemplu, roșiile, morcovii) sunt abramate, ceea ce facilitează însămânțarea prin semințe.
Un tratament special al semințelor este iradierea cu raze gamma, care se folosește pentru mac și măghiran. Aceste două culturi au nevoie de o densitate bună pentru a germina bine, dar mai târziu, straturile dense vor reduce dezvoltarea lor și ar trebui să fie plantate. Semințele iradiate vor germina și ele, stimulând germinația altora, dar vor muri înainte de germinare. de obicei, 30-40% din semințele netratate sunt amestecate cu semințe iradiate.
Ce se află într-o pungă de semințe?
Pe pachetele de semințe de semințe domestice, pe lângă denumirea speciei și a soiului, un scurt pliant ilustrat sau multilingv oferă informațiile de bază necesare pentru însămânțare. Acesta include, de asemenea, cantitatea de semințe (în grame sau număr de semințe), data sigilării metalice, numărul sigiliului metalic sau al lotului de semințe și data de expirare, care este de 2 ani de la sigilarea metalică.
Depozitarea semințelor:
Depozitarea adecvată este o condiție prealabilă pentru conservarea germinației. Semințele trebuie păstrate în condiții uscate și răcoroase până la utilizare; nu se recomandă depozitarea pungilor de semințe în pivnițe reci și mucegăite. Semințele profesionale și unele semințe de cabană (pungi colorate) sunt ambalate în pungi metalice rezistente la germeni, în interiorul capacului de hârtie, astfel încât pungile nedeschise sunt bine adaptate la condițiile extreme de transport, transbordare și depozitare. Este o idee bună să verificați data de expirare (valabilitatea sigiliului metalic) a semințelor înainte de a le cumpăra. Semințele deschise ar trebui să fie utilizate de preferință în anul de la cumpărare. Cumpărați doar cantitatea de semințe de care aveți nevoie pentru anul respectiv.
Dacă au rămas semințe din anul precedent, acestea pot fi folosite după data de expirare, în funcție de perioada de germinare a fiecărei specii (a se vedea mai sus). Pungile deschise pot fi depozitate într-o cutie sau borcan metalic etanș la 10-12 C, cu o deteriorare redusă, până în sezonul următor. În cazul semințelor rămase din anul precedent, trebuie să se aștepte o reducere a germinației și a vigorii germinative.
Ceapă, tuberculi, tuberculi de ceapă:
Ceapa, tuberculii, tuberculii de ceapă, portaltoii și tarhonul sunt cunoscuți în mod colectiv ca efecte modificate sub pământ. Rolul lor este în principal de a stoca nutrienți pentru planta care se dezvoltă din ei. De asemenea, sunt propaghete infertile (vegetative) din care se dezvoltă noi plante.
Trunchi de centură:
Un rizom, cunoscut și sub numele de rizom, este un lăstar de sol cu tulpină scurtă, îngroșată, de depozitare și de reproducere, cu alele brune asemănătoare unor solzi și muguri care se dezvoltă în axilele lor. Rădăcina poate avea o creștere restrânsă, în care mugurul apical se dezvoltă într-un lăstar suprateran, iar mugurii laterali de sub mugurul apical continuă creșterea portaltoiului (de ex. (crinii de vale, salamonii), sau cu creștere nelimitată, în care mugurul apical continuă să crească, iar lăstarul suprateran se dezvoltă din mugurii laterali (crinul de vale). Printre plantele ornamentale cu portaltoi se numără și Canna, Zantadeschia și Paeonia.
Guma:
Un tubercul este un lăstar îngroșat, cărnos, cu peduncul scurt, care înmagazinează nutrienți, modificat de sol, cu muguri în axilele alealelor. Tuberculul poate fi un tubercul de tulpină (ciclamen) sau un tubercul de ramură (dalia, begonia, crin de vale).
Ceapă:
Ceapa este o cultură de lăstari subterani cărnoși care stochează nutrienți și care constă în frunze cărnoase subvarietate, acoperite în cea mai mare parte de bractee uscate, cu tulpini scurte. Bulbul celor mai multe flori bulboase (lalele, narcise) este acoperit de bractee, în timp ce bulbul crinilor este gol.
Tubercul de bulb:
Tuberculii de bulb nu au frunze cărnoase de bulb, dar partea îngroșată a arborelui de depozitare este acoperită cu frunze brăzdate membranoase, asemănătoare cu cele ale bulbului. Structura țesutului intern este mai asemănătoare cu cea a unui tubercul. Aceasta este, de asemenea, structura de reproducere a Gladiolus, Colchicum, Freesia și Crocus.
Tarack:
Tarack este numele pe care îl dăm de obicei grâului tarack (Agropyron repens) care ne infestează grădinile, și nu în cei mai elogioși termeni. Totuși, de dragul completitudinii, l-aș menționa și pe acesta, deoarece face parte din grupul lăstarilor subterani modificați. Taracul este asemănător cu portaltoiul, dar este un lăstar subțire, cu tulpina lungă. Se întinde mult sub suprafață și se ramifică abundent, așa că, dacă încercați să scăpați de grâul tarack cu sapa, este mai probabil să îl înmulțiți involuntar decât să îl omorâți! Puteți, totuși, înmulți menta de vin (Mentha piperita) din tarack, cunoscută și sub numele de stoloni. Vârfurile subterane albe (stoloni), care s-au desprins din planta mai bătrână, pot fi plantate în octombrie, la 10-12 cm adâncime în sol.
Bulbul este un lăstar îngroșat, cărnos, cu pedunculi scurți, care stochează substanțe nutritive, modificat de sol, cu muguri în axilele alelelor. Tuberculul poate fi un tubercul de tulpină (ciclamen) sau un tubercul de ramură (dalia, begonia, crin de vale, cartof, topinambur). Planta poate fi înmulțită prin separarea și transplantarea lor.
Hrană pentru animale:
Aici veți găsi produse care pot fi folosite pentru a hrăni păsările din grădina dvs. pe timp de iarnă, precum și unele amestecuri de semințe pentru hrana animalelor de companie care pot fi produse acasă pentru animalele de companie. În această categorie veți găsi bile de zinc, diverse semințe și preparate din surse de proteine pentru a atrage păsările cântătoare în grădinile noastre. Sursele de hrană de bază sunt semințele oleaginoase și grăsimea animală (de exemplu, grăsimea de slănină, seu). De asemenea, este o idee bună să lăsați câteva ciorchini de struguri, fructe de soc și mere pe vița de vie, arbuști și copaci din grădină.
Semințe economice:
Semințele de plante pentru furaje, de uz economic și industrial pot fi găsite aici. Aici veți găsi amestecuri de semințe pentru acoperirea rândurilor pentru utilizarea în plantațiile pomicole și viticole, amestecuri de semințe de plante erbacee verzi potrivite pentru înlocuirea materiei organice din sol și revitalizarea solului (trifoi purpuriu, carpen, veac, muștar etc.), amestecuri de semințe de tip apicol (de exemplu, facelia). În această categorie sunt incluse și amestecuri de semințe potrivite pentru pășuni și cosit (de exemplu, lucernă). Se includ semințele de mac, iarbă de Sudan, sorg, sfeclă de zahăr, sfeclă furajeră, sfeclă de suveică și dovleac fără semințe.
Semințe de plante medicinale:
Aici puteți alege dintre semințele majorității ierburilor folosite în bucătărie. Pe lângă semințele de plante aromatice de un singur fel, veți găsi în această categorie și amestecuri de semințe de plante aromatice anuale, amestecuri de semințe de oregano și busuioc de diferite culori și mirosuri, precum și amestecuri de germinare și boluri de germinare. Ierburile aromatice pot fi cultivate nu numai în grădină, ci și în ghivece la fereastra bucătăriei sau într-o jardinieră de balcon sau de terasă. Veți găsi, de asemenea, semințe de înaltă calitate și de mare valoare genetică pentru combinații cu adevărat speciale de ierburi proaspete care pot fi folosite într-o mare varietate de feluri de mâncare. Condimentele mediteraneene speciale, cum ar fi mărarul și semințele de laur, au fost, de asemenea, înlocuite în această categorie.
Ierburi:
Plantele medicinale sunt toate acele plante, dintre care unele au fost sau sunt folosite de oameni în scopuri medicinale, fie în mod tradițional, fie conform literaturii de specialitate, datorită substanțelor active pe care le conțin. Aici veți găsi semințele acestor plante. Unele dintre aceste plante sunt folosite și ca plante aromatice, cum ar fi cimbrul, salvia, coriandrul verde. Printre plantele specific medicinale se numără semințele de mușețel medicinal, păpădie, ginseng, lemongrass, lemn dulce, lemn dulce, mesteacăn purpuriu, sunătoare, măghiran etc. De cele mai multe ori, plantele se transformă în decoct și se folosesc în cură (2-4 săptămâni, urmate de 1-2 săptămâni de repaus) pentru prevenție și întărirea imunității.
Tubercul de semințe:
Tuberculi de semințe de cartofi pentru o varietate de utilizări, fie că este vorba de salată, cartofi la cuptor sau uz general, în gama noastră veți găsi soiuri pentru toate. Ca o specialitate, oferim și soiuri mov și cu conținut scăzut de carbohidrați.
Soiurile de cartofi sunt împărțite în două categorii în funcție de culoarea pieliței: cu coajă galbenă și cu coajă roz. Poate exista o gamă largă de intensități ale cojii. Nu există nicio corelație între culoarea cremei și utilizare sau vârstă! Există varietăți timpurii, timpurii mijlocii, târzii și târzii ale ambelor soiuri de culoarea pielii, în funcție de data de reproducere. Soiurile timpurii sunt destinate în primul rând cartofilor germinați, primari timpurii (cartofi noi cu coajă pătrățoasă), care se consumă la câteva săptămâni de la recoltare. Ei nu pot fi păstrați pentru mult timp. Ei au un conținut ridicat de umiditate datorită cultivării intensive. Soiurile târzii, cu un sezon de creștere lung, sunt cele mai potrivite pentru depozitarea pe timp de iarnă.
Din punct de vedere al utilizării, există 3 tipuri de cartofi de masă (de gătit). Tipul A este potrivit pentru salată, gătit la rece, caserole și caserole, cu un conținut scăzut de amidon și fără germeni. Cum ar fi Somogyi croissant galben, Cherie, White Lady.
Cartofii de tip B sunt "Jolly Jokers" din bucătărie, deoarece au o gamă largă de utilizări. Sunt un tip de tranziție, mai puțin pasibili de piure și fac cartofi copți excelenți. Gama de soiuri este cea mai largă pentru acest tip de utilizare. Principalele varietăți.
Cei mai buni cartofi sunt cei de tip "C", cu cartofi prăjiți, cartofi prăjiți, chipsuri, cartofi prăjiți, piure de cartofi, găluște de prune, gnocchi și dödölle. Conținutul lor de amidon este de obicei ridicat și se desfac ușor. Principalele varietăți.
Printre tuberculii de sămânță care merită să fie menționați se numără topinamburul. Este ușor de cultivat, aproape se autopropaghează, așa că merită să rezervăm o parte din grădină pentru topinambur. Este considerată o legumă sănătoasă, deoarece tuberculii săi conțin inulină, un carbohidrat cu lanț lung, cu degradare lentă, mai degrabă decât amidon. Acesta nu provoacă o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge. Inulina este dificil de digerat. Este o sursă excelentă de fibre și hrănește bacteriile intestinale. Este, de asemenea, bogată în vitaminele B, potasiu, fier, cupru, fosfor, magneziu și colină.
Semințe de flori:
Semințele pentru plante ornamentale anuale și perene sunt incluse în această listă. Categoria include, de asemenea, amestecuri de culori și amestecuri de semințe de flori cu cerințe diferite, dar identice. Această grupă de articole include, de asemenea, amestecuri de semințe de flori comestibile, de flori de meliță și de plante cățărătoare, amestecuri de semințe de flori de gazon înflorit, de pajiște înflorită, de flori pentru marginea drumului și pentru grădini de cabană, amestecuri de semințe de flori pentru insecte și pentru atragerea albinelor, amestecuri de semințe de flori pentru apicultori. Puteți răsfoi amestecuri de semințe de flori tolerante la secetă, precum și amestecuri de semințe pentru plante de acoperiș. Veți găsi, de asemenea, benzi de semințe ușor de instalat.
Semințele unor plante ornamentale pot fi semănate primăvara (de obicei la sfârșitul lunii aprilie) într-un loc permanent, adică pot fi semănate direct în grădină, pe un sol bine pregătit. Exemple sunt gălbenelele, albăstrelele, florile de porumb, bujorii, florile de buruieni, malva anuală, tufele de căpșuni, epifienele, florile de catifea, maculii ornamentali anuali, ruda bursucului, piciorul de leu, buturuga, ricinul, floarea-soarelui ornamentală. Plantele târâtoare sunt: măceșul ornamental, fasolea ornamentală, narcisa și năsturelul.
Unele plante ornamentale se înmulțesc cel mai bine prin cultivarea răsadurilor. Puteți, desigur, să cultivați și răsaduri din flori care pot fi semănate in situ. Producția de răsaduri de flori începe în lunile de iarnă. O cameră suficient de caldă și luminoasă, de preferință într-o seră ușor încălzită, este o condiție prealabilă. Veți găsi, de asemenea, ghivecele și tăvile, mediile și amestecurile de sol, îngrășămintele și furajele de care aveți nevoie pentru cultivarea răsadurilor. De obicei, cultivăm plante de balcon din răsaduri: geranium, petunii, flori de evantai, gălbenele, lobelia, verbena.
Semințe ornamentale tropicale:
Puteți alege din semințele de plante care nu sunt originare din Ungaria, dar care sunt comune mai ales la tropice. Acestea includ semințe de lalele africane, arbori de cafea și de ceai, diverși cactuși și otuși, palmieri, ferigi, bambus și pini speciali. Tot aici se găsesc și semințe de fructe și legume tropicale, cum ar fi papaya, diverse banane, pomelo, tamarillo, paw-paw, fructul pasiunii, ciuperca maimuței, rodia, fructul dragonului, perele de balsam. Colecționarii de plante exotice pot găsi aici și specialități de plante.
Semințe de iarbă:
Un gazon frumos se bazează pe alegerea corectă a semințelor de iarbă. Puteți cumpăra semințe de iarbă pentru uz profesional sau casnic. Alegerea este întotdeauna determinată de scopul utilizatorului. Fie că este vorba de o iarbă tolerantă la secetă sau la umbră, de o iarbă pentru sport sau pentru gazon, o veți găsi aici. Aceste amestecuri sunt compuse în principal dintr-un amestec de specii de perișoare englezești, perișoare de pajiște, festuca roșie și iarba canarului de stuf, într-o proporție specifică.
Semințe de gazon profesionale
În subcategoria de semințe de iarbă profesionale, veți găsi amestecuri de semințe de iarbă de cea mai bună calitate, formulate pentru utilizatorii profesioniști, de la cele mai mari companii europene de semințe. În această categorie vă oferim amestecuri de semințe de gazon recomandate în principal companiilor de grădinărit și profesioniștilor, care oferă rezultate rapide, spectaculoase și de lungă durată pentru clienții privați, instituționali și publici, la un preț rezonabil. În această categorie sunt incluse amestecuri de semințe de gazon de calitate de la marile mărci ICL, Barenbrug, Johnsons, KIepenkerl, Hesa, ELKA, Top Green etc. Puteți alege dintre cele mai bune amestecuri de semințe de gazon de cea mai bună calitate, rezistente la sport, rezistente la secetă/mediteraneene, rezistente la umbră și pentru gazon, de obicei în pachete mari de 10, 20, 25 kg. În categoria semințelor de gazon profesionale, veți găsi semințe de gazon de înaltă valoare genetică pentru construcția și renovarea terenurilor de sport, a terenurilor de fotbal, a terenurilor de golf și a hipodromurilor. Oferim, de asemenea, amestecuri potrivite pentru cultivarea în rânduri în podgorii și livezi.
Semințe de iarbă cultivate în casă
În subcategoria semințelor de iarbă cultivate acasă, am colectat amestecuri de semințe de iarbă care au fost formulate pentru a fi utilizate în gospodărie. Aici veți găsi în principal produse de la companiile maghiare Agro-Largo și KITE. Puteți alege între amestecuri de semințe de iarbă care sunt ușor de utilizat pentru profani, de obicei în pachete mici (1, 2 kg). Este disponibilă o gamă largă de amestecuri pentru sport, tolerante la secetă, tolerante la umbră și de tip gazon. Veți găsi amestecuri de semințe de gazon pentru reîmpădurirea primăverii și toamnei și pentru renovarea gazonului, care vă vor oferi rezultate rapide. Veți găsi, de asemenea, semințe de iarbă pentru scopuri speciale, cum ar fi iarba de Paște, iarba iepurelui și amestecul de semințe de iarbă 4în1 pentru gazon, reducerea mușchiului, neutralizarea pH-ului și toleranță la umbră, care este perișoara engleză, chenille roșu, de pălămidă de oaie și semințe de iarba canarului de stuf, îmbogățite cu amendamente bogate în calciu pentru a neutraliza pH-ul în solurile acide predispuse la creșterea mușchilor și cu amendamente bogate în fier care distrug mușchii. Amestecul conține, de asemenea, un îngrășământ cu eliberare lentă pentru a furniza nutrienți pentru gazon.
În cealaltă categorie, am colectat căpățâni de iarbă, amestecuri de semințe "Kertdoktor" și produse instant pentru gazon. Instant Lawn este un produs profesional de îngrijire a gazonului, special conceput pentru ca peisagiștii și grădinarii să își servească clienții la maximum. Cu acest produs special, se poate realiza o muncă de înaltă calitate într-un timp scurt, fără pregătirea solului.
Ceapă:
în acest subgrup veți găsi legume și plante ornamentale care pot fi înmulțite din ceapă.
Bulbi:
Lalele, dalii, flori de spadă, crini, narcise, bulbi de crocus, bulbi de bulbi, tuberculi de bulbi, tuberculi de bulbi pot fi găsite aici.
Cele mai cunoscute dintre florile bulboase sunt plantele bulboase cu înflorire de primăvară, care sunt puse în ghiveci în pământ toamna, de obicei în octombrie. Printre acestea se numără lalelele, narcisele, bujorul în ciorchine, bulbucii de zăpadă, ghioceii de iarnă, bujorii de zăpadă, bujorii, anemonele și iile.
Partea subterană a speciilor de flori, care sunt plante bulboase cu flori de vară, este foarte diversă. Au forme diferite și denumiri diferite, dar toate au în comun faptul că sunt lăstari subterani îngroșați (modificați) pentru stocarea substanțelor nutritive.
Rădăcina, cunoscută și sub numele de rizom, este cu tulpini scurte, groase, cu smocuri de alveole brune asemănătoare unor solzi, în axilele cărora se dezvoltă mugurii. Printre plantele cu rizom se numără Canna, Zantadeschia și Iris, Convallaria și Paeonia. Tuberculul este un lăstar subteran îngroșat, cărnos, cu peduncul scurt, cu muguri în axilele bractee involucrale. Poate fi un tubercul de tulpină (ciclamen) sau un tubercul de rădăcină (begonia tuberoasă, dalia, crin de foc). Bulbul este un lăstar subteran cu stipule cărnoase, de obicei cu bractee uscate (lalea, narcisă) sau goale (crin), cu pedunculi scurți. Mugurele de vârf al tulpinii bulboase, care crește în mijlocul alelei, dezvoltă lăstarul în sus și rădăcinile în jos. Axul îngroșat care stochează nutrienți al tuberculului bulbos este acoperit cu solzi membranoși, mai degrabă decât groși, ceea ce îl face mai mult bulb decât bulb. Acesta este cazul florii-spadă (Gladiolus), al crocus (Crocus), al colchicum (Colchicum) și al fresiei (Fresia).
Ceapa verde:
Aici puteți alege dintre ceapa Mako, ceapa mov, usturoiul, ceapa de șuncă, ceapa albă. O ceapă bună este o ceapă din același soi, pură, în conformitate cu normele fitosanitare și sănătoasă (lipsită de dăunători și de simptomele acestora), intactă (fără deteriorări), cu coaja uscată, complet matură (cu gâtul uscat și rădăcinile uscate), suficient de fermă (compactă), suficient de lipsită de germeni, lipsită de materii străine organice și anorganice, cu un miros caracteristic. Bulbii trebuie să fie lipsiți de îngheț, de mirosuri străine și de mucegai.
Dimensiunea bulbului este în general între 10 și 30 mm. Mărimea bulbilor influențează produsul pe care îl pot produce, deoarece bulbii mai mari se zbârcesc la începutul procesului de creștere și nu pot fi folosiți ca ceapă comestibilă.
Bulbii mai mari, pe de altă parte, fac ceapă verde excelentă. Pentru producția de ceapă comestibilă, se folosesc în mod obișnuit bulbi cu diametrul de 20-25 mm, dar aceștia se plantează în sol la începutul primăverii.
Usturoiul este o plantă cu înmulțire vegetativă. Există două modalități de înmulțire. Cea mai comună este înmulțirea prin bulbi (cuișoare), dar unele soiuri pot fi înmulțite cu ajutorul unor bulbi mici de pe tulpina florală, cunoscuți sub numele de bulbi. Acesta din urmă este mai probabil să fie disponibil doar de la grădinarii amatori și nu este disponibil în comerț.
Cuișoarele exterioare, mari, ale usturoiului pot fi folosite pentru înmulțire. De obicei, cățeii sunt comercializați ca material de înmulțire, dar capetele întregi sunt uneori disponibile în magazine.
Pentru materialul de înmulțire a usturoiului, este de asemenea important ca cățeii să fie sănătoși (fără dăunători și simptome) și să fie bine dezvoltați, fermi (solizi) și fără germeni. Materialul de înmulțire a usturoiului depozitat pentru perioade lungi de timp în locuri calde este susceptibil la înmuiere și mucegai (Botrytis) din cauza pierderii de apă, așa că păstrați materialul de înmulțire într-un loc uscat, răcoros, dar protejat de îngheț.
Semințe de legume:
Dacă doriți să cultivați legume proaspete în grădina dumneavoastră de bucătărie, veți găsi ceea ce căutați în produsele de mai jos. Pe lângă soiurile vechi, tradiționale, pe care toată lumea le cunoaște și le iubește, veți găsi și câteva adevărate specialități.
Fasole, mazăre:
Aici puteți alege dintre soiurile de fasole franțuzească, fasole cu prăjină, fasole cu tufă și mazăre franțuzească, pinto și de zahăr
Germeni:
Germinarea plantelor este o modalitate de a obține nutrienți valoroși pentru organismul dumneavoastră. Frunzele plantelor încolțite conțin mai multe substanțe nutritive utile decât frunzele adulte ale aceleiași plante. Aici veți găsi mai multe tipuri de plante încolțite și instrumentele necesare pentru a le germina.
Semințe dracice:
Semințele dracice conțin o singură sămânță în fiecare ochi. Drenarea presupune aplicarea îngrășământului de pornire și a dezinfectantului pe suprafața semințelor. Utilizarea acestor semințe permite o însămânțare mai precisă, fără a împrăștia prea multe semințe într-un singur loc, astfel încât puteți sări peste procesul laborios de însămânțare. Aici puteți alege dintre semințele scurse de pătrunjel, morcovi, salată, castraveți și țelină.
Legume rădăcinoase:
Legumele rădăcinoase, morcovii, pătrunjelul, țelina, sfecla roșie, păstârnacul, sunt plante bienale, care cresc corpuri radiculare în primul an și își produc inflorescențele și culturile de semințe în al doilea an. Aici veți găsi legume rădăcinoase cu o varietate de perioade de recoltare, precum și o selecție de adevărate rarități.
Ceapă:
Fie că sunteți în căutare de arpagic, praz, ceapă mov sau semințe de ceapă roșie, veți găsi cu siguranță o varietate care să se potrivească nevoilor dumneavoastră.
Varză, kohlrabi, conopidă:
Aici puteți alege dintr-o mare varietate de soiuri de varză, kohlrabi și conopidă
Roșii:
Fructele cărnoase ale roșiilor sunt una dintre cele mai populare culturi de legume din întreaga lume. Pe lângă soiurile pe care toată lumea le cunoaște și le iubește, veți găsi aici adevărate curiozități, fie că sunteți în căutarea unor roșii cocktail sau uriașe, galbene, verzi sau negre.
Ardei:
Cel mai important condiment din bucătăria maghiară. În acest grup de articole veți găsi ardei dulci, ardei roșii și ardei iuți. Pentru iubitorii de ardei foarte iuți, există ardei iute, habanero, pepperoni.
Salată verde, verdețuri cu frunze:
Verdețurile cu frunze includ o gamă largă de salate, de la salată verde la salată de pasăre, salată verde, rucola, care sunt, de asemenea, foarte variate ca culoare și formă. De asemenea, este important să menționăm aici spanacul, acrișorul, cresonul, sfecla și mărarul. Puteți găsi o selecție de semințe ale plantelor enumerate în acest grup de articole.
Castraveți, pepeni, dovlecei:
În acest grup de articole, puteți căuta semințe de castraveți, păstârnac, sparanghel, dovlecei, dovlecei, pepeni și pepeni verzi. Aceste culturi necesită multă căldură și nutrienți, iar unele necesită un sistem de susținere pentru a crește. Ele sunt cultivate pe loc după înghețurile din luna mai. Semințele de castraveți includ, de asemenea, soiuri de castraveți pentru șarpe, castraveți pentru murături sau conserve și soiuri de castraveți pentru salată.
Benzi de semințe, discuri de semințe:
Folosirea acestor produse poate face munca de însămânțare mult mai ușoară. În cazul benzilor de semințe, semințele sunt plasate între două benzi de hârtie, în funcție de spațierea culturii. Semănatul se face în câmp deschis. Rândul este tras la aceeași lungime ca și banda, banda este așezată, udată, acoperită cu pământ și iarăși udată. Discul de sămânță se folosește în ghivece, astfel încât este ușor de cultivat ierburi aromatice în fereastra bucătăriei. Umpleți ghiveciul pe trei sferturi cu pământ, așezați discul deasupra, udați și acoperiți cu un strat subțire de pământ, apoi udați din nou. Semințele sunt în principal pentru salate, legume rădăcinoase și ierburi aromatice.
Altele:
Semințele care nu pot fi clasificate în grupele de articole de mai sus pot fi găsite aici, de exemplu căpșuni, căpșuni peruani etc.